Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prisustvovala je jucer misi u mjestu Komušina kod Teslića

Hrvatska predsjednica nije govorila za medije: Privatna, a ne politička posjeta

Hrvatska predsjednica nije govorila za medije: Privatna, a ne politička posjeta


Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović prisustvovala je danas misi u Župnoj crkvi u mjestu Komušina kod Teslića, a na novinarska pitanja nije željela odgovarati.
Grabar-Kitarović je u prisustvu mnoštva političara i na hiljade vjernika bila na misi koju je u Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije služio kardinal Vrhbosanske nadbiskupije Vinko Puljić, a prije mise sastala se sa kardinalom, međutim, nije poznato o čemu se razgovarali.

Glasnogovornica hrvatske predsjednice kazala je da ova posjeta Grabar-Kitarović nije politička, već privatna.

Inače, ovo je njen dolazak u Bosnu i Hercegovinu nakon što je obznanila da će se ponovo kandidovati za poziciju predsjednice Republike Hrvatske, ali i spornih izjava na račun naše zemlje u Izraelu.

Svetilište u malo mjestu Komušina godišnje posjeti 20.000 katolički vjernika i hodočasnika, a radi se o najvećem majranskom svetilištu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji koju je priznao i Vatikan. I ove godine tu je stiglo mnogo katolika iz BiH i dijaspore.

Kako se u Hrvatskoj uskoro održavaju predsjednički izbori, ovaj dolazak Grabar-Kitarović može se protumačiti i kao predizborni potez.

radiotesanj.ba/klix.ba