OPAKA BOLEST BILA JE JAČA OD NJE

SUTRA DŽENAZA MAJCI HEROINI ELMEDINI ČAUŠ

Elmedina Čauš iz Travnika, koja se dugo vremena hrabro borila sa karcinomom dojke, u 31-godini izgubila je jučer bitku za život.


Ovu informaciju potvrdili su i iz humanitarne akcije Pomozi.ba, koja je, između ostalog, prikupljala pomoć za Elmedinino liječenje.

Ova mlada majka i hrabra žena od 2016. godine se borila sa karcinomom dojke. Nakon odstranjivanja desne dojke, PET CT pokazao je da se karcinom povukao 90 posto, te se nastavilo sa serijom kemoterapija. Ipak drugi PET CT nalaz pokazao je da je došlo do metastaze na pluća, drugu dojku i lijevi limfu.




Elmedina je nastavila sa svojim liječenjem kroz seriju kemoterapija i nakon završenog višemjesečnog procesa ponovo se radio PET CT nalaz, treći po redu. Navedeni nalaz pokazao je da su Elmedinina pluća i ostali organi čisti ali da je došlo do rasta opakog tumora u samom žarištu, te je isti narastao sa 3.5 cm na 9 cm.

Dženaza će se obaviti sutra (07.11.) poslije ikindije namaza (15:44) na mezarju Kupilo-Bašbunar. Dženaza polazi ispred Šarene džamije.

Iza Elmedine su ostali dvoje djece i muž.



radiotesanj.ba/hayat.ba