RADIO TEŠANJ NAPUNIO 50 JUBILARNIH GODINA

Teško je pisati o nečemu što postoji 50 godina, to je jedna cijela mala historija....

Počet ćemo sa osnivanjem Radio Tešnja. 

Radio Tešanj počeo je sa emitovanjem programa davne 1969.godine 01.janura ,kao javna radio stanica, a od marta 2000.godine djeluje kao privatna.

Već pedeset godina slušaoci na frekvenciji 92,2 MHz prate program Radio Tešnja, prilagođen različitim grupacijama slušalaca.

Radio Tešanj u ovom trenutku svojim signalom pokriva komplentan prostor općine Tešanj, te susjednih općina Doboj Jug i Usora, kao i djelove općina: Doboj, Maglaj,Teslić, Prnjavor, Derventa, Banja Luka, Zavidovići, Žepče, Zenica, Gračanica i dr.

Programska šema Radio Tešnja razlikuje se od sadržaja koje emituju druge radio stanice koje djeluju na ovim prostorima, usmjerene iskljućivo u zabavno – komercijalnom pravcu.

Radio Tešanj je zadržao koncept informativno – zabavnog radija.

Činjenica da je Radio Tešanj i nakon privatiziranja zadržo epitet radio stanice informativno - zabavnog karaktera govori da smo objektivnom i blagovremenom informisanju slušalaca, prvenstveno građana općine Tešanj,dali prednost u odnosu na marketinški dio koji je glavni izvor finansiranja, a time i opstanka ove radio stanice.

Slušaoci su kroz svakodnevne informativne emisije upoznati sa dešavanjima sa područja općine, zemlje i svijeta.

Informacije lokalnog karaktera obezbjeđuju se vlastitim angaržmanom uposlenih, a ostalih prezentacijom aktuelnih događaja iz dnevne štampe.

Kontaktiranjem i razmjenom informacija sa drugim radio stanicama slušateljstvu se prezentiraju aktuelnosti sa područja susjednih općina.

Naravno, muzičkom dijelu poklanja se izuzetna pažnja.Muzika je pažljivo odabrana i jednako prihvatljiva za sve.

Zbog svega ovoga, Radio Tešanj rado slušaju građani općine Tešanj ali i susjednih općina.

Programska šema Radio Tešnja je izuzetno promijenjena u 2018.godini, koja je bila od velikog značaja i napretka za Radio Tešanj. U 2018.godini pojačali smo opremu, renovirali prostorije u kojima smo smješteni, stavili u funkciju web stranicu, a ovih dana sa radom bi trebao početi i novi RDS uređaj.

Kroz 50 godina rada Radio Tešnja prošlo je mnogo radnika, gostiju, poslovnih partnera te im se ovim putem zahvaljhujemo. Svako od njih dao je svoj doprinos.

Mi ćemo se i u narednom periodu truditi da iz dana u dan budemo sve bolji, te da ispunimo sva vaša očekivanja.

Zahvaljujemo se prvenstveno slušaocima Radio Tešnja, našim poslovnim partnerima, kolegama, jednom rječju svima koji vole Radio Tešanj.
Hvala Vam za 50 godina postojanja, bez Vas ne bi bilo ni nas.

RADIO TEŠANJ-RADIO TRADICIJE I POVJERENJA


Bešo Amina/radiotesanj.ba