NE VRAĆAJTE JAKNE U ORMARE: KIŠA I SNIJEG ŠIROM BIH, EVO GDJE ĆE BITI NAJGORE

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje jače naoblačenje koje će usloviti zahlađenje i padavine u cijeloj zemlji.

Na planinama će padati snijeg. Prijepodne u nizinama će padati kiša. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima, usljed opadanja temperature zraka, u nizinama u Bosni kiša će postepeno prelaziti u susnježicu ili snijeg koji će padati i tokom noći na utorak.

Bez snijega u sjevernim područjima Bosne. Od večernjih sati i tokom noći na utorak susnježica ili snijeg se prognoziraju na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar ujutro slab južnog smjera. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na istok i sjeveroistok umjerene jačine. U noći na utorak jačanje bure. Dio prijepodneva bit će najtopliji dio dana.

Temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni. Sa dolaskom padavina temperatura zraka u opadanju.

U Sarajevu će biti oblačno. Prvo će padati kiša. U poslijepodnevnim satima kiša će preći u susnježicu, zatim i u snijeg koji će padati tokom noći na utorak. Prijepodne temperatura zraka između 7 i 10 stepeni. U drugoj polovini dana temperatura će biti u opadanju, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U utorak u jutarnjim satima većinom snijeg ili susnježica, na jugu zemlje kiša. Bez padavina na području Krajine i sjevera Bosne. Do sredine dana prestanak padavina. U Hercegovini sredinom dana razvedravanje, a u Bosni smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura sa olujnim udarima brzine 55 do 70 km/h. Krajem dana bura će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 10°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini prije podne se očekuje novo naoblačenje sa zapada koje će usloviti nove padavine tokom noći na četvrtak. U nizinama kiša. Susnježica ili snijeg se prognoziraju iznad 700 metara nadmorske visine. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno veći dio dana. Padavine većinom prije podne. U nizinama kiša. Susnježica ili snijeg se prognoziraju iznad 700 metara nadmorske visine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 10°C.