Na putu M-4 Jelah-Doboj u mjestu Matuzići, saobraćanje jednom trakom.

Na magistralnom putu M-15 Livno-Šuica zbog povremenih sniježnih nanosa na planinskom prevoju Borova Glava, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Jak vjetar mjestimično formira sniježne nanose i na ostalim dionicama u jugozapadnim krajevima. Kolovoz je u ostatku zemlje suh i mjestimično vlažan, a tokom noći, zbog pada temperature, moguće je formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima. Povećana je opasnost od odrona tako da savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na sanaciji odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju rasvjete izvode se danas na magistralnom putu M-4 Jelah-Doboj u mjestu Matuzići, gdje se saobraća jednom trakom.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.