Učenici JU Srednje tehničke škole osvojili prvo mjesto na Kantonalnom takmičenju - PROJEKAT GRAĐANIN

U subotu 12.04.2019.godine u Mješovitoj srednjoj školi u Zenici održano je Kantonalno takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Ze-Do kantona iz projakta Građanin / Ja građanin.

Zadatak ovog projekta je da učenici prepoznaju problem u svojoj zajednici, postojeće mjere javne politike na osnovu koje bi oni trajno smanjili taj problem provodeći vlastiti plan akcije.

Među izuzetnom jakom konkurencijom, naši učenici osvojili su prvo mjesto, pokazujući tako da se niti jedan problem ne može riješiti, ako se o njemu javno ne govori, te da su oni budući savjesni građani našeg društva.

Tema učenika naše škole je " Neinformiranost mladih o spolno prenosivim bolestima".

Jasno su stavili do znanja da se o toj temi ne treba šutjeti i da ne smiju postojati predrasude niti prepreke kada je ljudski život u pitanju.

Oni će predstavljati našu školu ali i Zeničko-dobojski kanton na Finalnoj smotri koja će biti održana 04. i 05. maja u Sarajevu.

Ekipu naše škole sačinjavali su: Aid Begović, Moreno Džaferović, Amra Lugonjić, Emina Sejmenović, Lejla Piro, Tarik Hadžan, Ernes Halilović i Asija Mević a učenike je pripremala i pratila na takmičenje prof. Besima Sinanović.

radiotesanj.ba