Vijesti

Aerozagađenje i smog: posljedice po ljudsko zdravlje

04.12.2018 | 540 Smog je ozbiljan problem u mnogim gradovima i štetan je po ljudsko zdravlje. Ozon u visini tla, sumpor-dioksid, nitrogen-dioksid i ugljen-monoksid su posebno opasni za starije osobe, djecu i osobe s bolestima srca, ali i plućnim bolestima, poput emfizema, bronhitisa i astme. Izloženost smogu može dovesti do upale disajnih puteva, smanjiti radni kapacitet pluća, prouzročiti kratkoću daha, bol pri dubokim udisajima, zviždanje pri disanju i kašalj

NK TOŠK slavi 91. rođendan

04.12.2018 | 393 Naime, 14.12.2018.godine sa početkom u 19:00 sati NK TOŠK Tešanj organizuje " PLAVO VEČE" u prostorijama Restorana Calipso(firma Alpina Bromy).

Mehmedović: Očekujem imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH do kraja februara

03.12.2018 | 407 U ovom trenutku ne postoje ni naznake formiranja parlamentarne većine na državnom nivou, a novi saziv Vijeća ministara BiH trebao bi biti imenovan najkasnije do februara 2019. godine, rekao je novoizabrani zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović. Mehmedović je kazao kako, poučen ranijim iskustvima, čisto sumnja da će državni parlamentarci "preći" sve tačke koje se nalaze na dnevnom redu konstituirajuće sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, već da će se samo završiti tačka: davanje svečane izjave zastupnika, odnosno prihvatanje mandata.

Naser Orić nije kriv: Oslobođen optužbi za ratni zločin u okolini Srebrenice

30.11.2018 | 260 Apelaciono vijeće Suda BiH izreklo je danas oslobađajuću presudu Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću, koji su se u ponovljenom postupku teretili za zločin nad ratnim zarobljenicima na području Srebrenice i Bratunca. Po drugi put Orić i Muhić su oslobođeni optužbi za ubistvo Milutina Miloševića i Mitra Savića u selima Lolići i Kunjerac.