Bosna

Od 1. maja zabranjen uvoz starih automobila

16.03.2019 | 164 Od 1. maja, u Bosnu i Hercegovinu neće se moći uvoziti vozila iz Evropske unije koja ne ispunjavaju Euro 5 standarde, odlučilo je Ministarstvo prometa i komunikacija BiH. Identična odluka donesena je i prije tri godine, a odnosila se na zabranu uvoza automobila standarda ispod Euro 4.

PONOVO UDAR NA BiH

16.03.2019 | 87 KONZUL IVAN BANDIĆ KOORDINIRAO AKCIJOM: Hrvatski obavještajci vrbovali selefije da prenose oružje u mesdžide u BiH

Svjetski dan prava potrošača 15.mart-danas

15.03.2019 | 38 Današnji potrošač treba sebe prepoznati kao aktivnog sudionika na tržištu ekonomskih roba i usluga, treba znati koja su njegova prava, ali i obveze i treba reagirati svaki put kada mu se čini da su njegova prava ugrožena.

ALEN PLANJAC: PROBUDIMO SVIJEST O ČITANJU KNJIGA

15.03.2019 | 52 Statistike pokazuju kako današnji učenici sve manje vremena posvećuju knjigama. Moderna televizija, otmjeni telefoni, računari, ali ni Internet ne pridonose tome da se mlađe generacije upoznaju s kvalitetnom literaturom niti pravom umjetnošću uopće. No, u svakim tržišnim prilikama i vremenima, postoje i oni koji se svim silama trude da očuvaju, ničim zamjenjivi miris papira, te njeguju kulturu čitanja knjige.