Bosna

OBRATILA SE "SPAVAČIMA"

15.01.2019 | 52 Majka stradalog Davida Dragičevića Suzana Radanović obratila se javnosti povodom navoda da je uzela milione KM i pobjegla s Davorom. Poručila je kako nigdje ne bježi, a da je sve materijalno izgubilo vrijednost onog dana kada joj je dijete nestalo.

Poslodavcima u Federaciji BiH preporučeno da radnicima skrate radno vrijeme

14.01.2019 | 47 Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, u skladu sa Zakonom o zaštiti na radu preporučuje poslodavcima da, usljed vremenskih neprilika izazvanih snježnim padavinama i niskim temperaturama na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, provedu posebne mjere zaštite kojima će spriječiti štetne posljedice po zdravlje radnika. Preporuka je poslodavcima da radnicima skrate radno vrijeme, te razmotre mogućnost prekida obavljanja poslova na otvorenom, ukoliko procesi rada to dozvoljavaju.

Iz Sarajeva otkazani letovi za Zagreb i Beč

14.01.2019 | 37 S obzirom da su sinoćnji letovi Croatia Airlinesa iz Zagreba i Austrian Airlinesa iz Beča zbog guste magle otkazani, samim tim i jutrošnji letovi tih zrakoplovnih prijevoznika sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo za Zagreb i Beč su otkazani.