Bosna

Revizija diploma bit će izvršena i u svim federalnim institucijama

17.01.2019 | 161 Vlada FBiH danas je, na prijedlog Federalnog ministarstva nauke i obrazovanja, usvojila inicijativu za pokretanje revizije diploma svih uposlenih u federalnim organima uprave, federalnim institucijama, zavodima, agencijama, direkcijama i drugim organima čiji je osnivač Federacija BiH.

U Žepču ustrijelili vuka, čopor se približio selima

16.01.2019 | 313 Žepački lovci na području između Ljubne i Papratnice uspjeli su ustrijeliti vuka iz čopora koji se ovih dana prilično približio žepačkim selima. Josip Trogrlić – Dusa, glavni lovnik Lovačkog društva “Jeleč” Žepče, za Radiopostaju Žepče kazao je kako su lovci nakon brojnih dojava napokon ušli u trag čoporu vukova koji su prilična rijetkost na žepačkom području.

PREMIJER GALIJAŠEVIĆ URUČIO KLJUČEVE NOVIH DESET POLICIJSKIH VOZILA

16.01.2019 | 156 Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, ministar unutrašnjih poslova Nikola Arsenić i policijski komesar Semir Šut uručili su čelnicima organizacionih jedinica MUP-a ključeve deset novih policijskih vozila marke "Mazda", ukupne vrijednosti 337.000 KM. Kupovina novih vozila dio je kontinuiranih aktivnosti Vlade ZDK koje se poduzimaju na što boljem materijalno-tehničkom opremanju policijskih službi i službenika u ovom kantonu.

Dolazi nam glavni val ovosezonske gripe - preporuke stanovništvu

16.01.2019 | 136 Gripa je virusna zarazna bolest koja se javlja tokom zimskih mjeseci u obliku većih ili manjih epidemija. Virus se vrlo brzo i lako prenese sa zaražene osobe na osobe iz okoline putem zraka, ali i direktnim i indirektnim kontaktom, preko predmeta i površina u svakodnevnoj upotrebi.