JAVNOM PREDUZEĆU RAD TESANJ ISPORUČEN NOVI KAMION

Dobavljač je firma KAMI BUS Doboj jug, koja je ovlašteni MAN dobavljač za BiH

Shodno provedenoj proceduri javne nabavke u skladu sa tenderskom dokumentacijom i zakonom o javnim nabavkama u drugom kvartalu 2019 godine, i potpisanom ugovoru početkom jula 2019, juče (06.01.2020) je Preduzeću isporučen nov kamion "smećar", tj. specijalno vozilo za prikupljanje, prevoz i deponovanje komunalnog otpada kapaciteta cca 16 kubika. Kamion je marke MAN, a nadogradnja je marke STUMMER.

Ovaj značajan projekat i investicija od cca 335.000 KM, je dio Poslovnog plana koji je ranije usvojen od svih Organa Preduzeća.
Isto je bila i stvarna potreba kako bi se zanovio vozni park, kako bi mogli pravovremeno odgovarati svim zahtjevima korisnika, i kako bismo kvalitet usluge podigli na viši nivo.

Samo u 2018 i 2019 broj novih ugovora za prikupljanje otpada je porastao za preko 1000 novih korisnika. Pored toga vozni park je posljednji put osvježen prije cca 10 godina, a jedan kamion koji je star 21 godinu iz mjeseca u mjesec nam predstavlja usko grlo, a troškovi popravku istoga, pored servisa počeli su enormno rasti. Shodno svemu navedenome i planovima za dodatnim širenjem obuhvata, bilo je neophodno realizovati ovu investiciju.

Dobavljač je firma KAMI BUS Doboj jug, koja je ovlašteni MAN dobavljač za BiH. Nakon završetka internih aktivnosti, za nekoliko dana kamion će biti stalno ako Bog da prisutan na terenu i startati sa pružanjem usluge za koju je namijenjen, a za dobrobit uže i šire društvene zajednice.
radiotesanj.ba