Tužilaštvo TK naredilo veliku istragu ubistava u Gradačcu, provjerava se i rad institucija

Kako navodi glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović, u određene provjere su uključene i druge policijske agencije.

POZIV NA OPREZ


Istražni timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Tuzli obavljaju obimne operativne i istražne radnje koje se odnose na događaje prije, tokom i nakon trostrukog ubistva i pokušaja ubistva tri osobe u Gradačcu.

Kako navodi glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović, u određene provjere su uključene i druge policijske agencije.

"Policijski istražitelji obavljaju detaljne istražne radnje i rade na dokumentovanju različitih segmenata vezanih za spomenute događaje, a Tužilaštvu još nisu dostavljeni pojedinačni izvještaji i prateći materijalni dokazi", ističe Arnautović.

Do dostavljanja izvještaja i materijalnih dokaza, njihove analize i donošenja tužilačkih doluka, Tužilaštvo nije u mogućnosti i ne može iznositi u javnost bilo kakve detalje i informacije o svakoj pojedinačnoj provjeri i istražnoj radnji koje se obavljaju.

"Naročito ne možemo i nećemo odgovarati na različite neprovjerene informacije i senzacionalističke objave pojedinih medija i na upite vezane za takve objave koje nanose nemjerljivu štetu društvu u cjelini i samom daljem toku istrage", precizirao je Arnautović.

Danas će se održati sastanak operativne istražne grupe tužilaca i ovlaštenih službenih osoba agencija za provođenje zakona i dogovoriti dalje smjernice u rasvjetljavanju svih okolnosti koje su prethodile i koje se odnose na spomenute događaje.

Također, danas će se održati sastanak Ureda glavnog tužioca i menadžmenta Uprave policije MUP-a TK na kojem će se ocijeniti i analizirati postupanje institucija u vezi sa prijavljenim krivičnim djelom nasilja u porodici povodom konkretnog slučaja, kao i ostalih slučajeva nasilja u porodici i drugih oblika nasilničkog ponašanja.

klix.ba