MADI TEŠANJ /Konkurs za dodjelu stipendija studentima

MADI“ d.o.o. Tešanj raspisuje konkurs za dodjelu stipendija za studente: Veterinarskog fakulteta, Mašinskog fakulteta i Elektrotehničkog fakulteta, upisane u akademskoj 2023/2024. godini

Konkurs za dodjelu stipendija studentima „MADI“ d.o.o. Tešanj raspisuje konkurs za dodjelu stipendija za studente: Veterinarskog fakulteta, Mašinskog fakulteta i Elektrotehničkog fakulteta, upisane u akademskoj 2023/2024. godini. Pravo na prijavu imaju redovni i vanredni studenti koji se školuju na gore navedenim akreditovanim visokoškolskim ustanovama u BiH. Kandidati koji žele aplicirati za stipendiju mogu to uraditi putem pošte slanjem prijave na adresu „MADI“ d.o.o. Tešanj, Poslovna zona Vila 16 – 74260 Tešanj, ili apliciranjem na mail: posao@madi.ba. Krajnji rok za apliciranje je 15.10.2023. godine do 16:00 sati. 

USLOVI ZA DODJELU STIPENDIJE: • državljanin Bosne i Hercegovine; • redovno ili vanredno upisani studenti, Veterinarskog fakulteta, Mašinskog fakulteta ili Elektrotehničkog fakulteta: - prve, druge ili treće godine dodiplomskog/bachelor studija na akreditovanim visokoškolskim ustanovama na području čitave Bosne i Hercegovine (ovo se odnosi na studente čiji dodiplomski/bachelor studij traje 3 godine); - prve, druge, treće ili četvrte godine dodiplomskog/bachelor studija na akreditovanim visokoškolskim ustanovama na području čitave Bosne i Hercegovine (ovo se odnosi na studente čiji dodiplomski/bachelor studij traje 4 godine); - prve i druge godine diplomskog/master studija na akreditovanim visokoškolskim ustanovama na području čitave Bosne i Hercegovine (ovo se odnosi na studente čiji master studij traje do 2 godine); - prve, druge, treće, četvrte i pete godine integrisanog studija na akreditovanim visokoškolskim ustanovama na području čitave Bosne i Hercegovine (ovo se odnosi na studente čiji integrisani studij traje 5 godina); Prije donošenja konačne odluke o stipendiranju, s kandidatima koji uđu u uži izbor za dodjelu stipendije obavit će se intervju. Kandidati su na intervju dužni ponijeti sljedeće dokumente:

 • ličnu kartu, 

• potvrdu o prebivalištu i

• indeks