Kompanija BME Kraševo Tešanj za svoje uposlenike priredila feštu za rad i maksimalno zalaganje

Prošle sedmice potpisan je petogodišnji ugovor o proizvodnji i opskrbi trakastih transpotreta između velikog ospkrbljivaca trakastim transporterima i vlasnika HEMTECH-a i BME-a

Prošle sedmice kompanije BME i Hemtech,članice grupacije Jumbo Groenewegen B.V, organizovale su druženje u restoranu Intermezzo za svoje uposlenike kako bi zahvalili za njihov rad I maksimalno zalaganje koje je doprinijelo potpisivanju petogodišnjeg ugovora o proizvodnji trakastih transportera namjenjenih za izvoz u zemlje EU. 


Svjesni činjenice da je zadovoljan uposlenik ključ uspjeha svake kompanije, uprava grupacije pripremila je poklon za svakog uposlenika, te posebno nagrade za dva najbolja radnika, što je jedan od pozitivnih primjera brige o uposlenim.


Amira Čengić direktor firmi BME i Hemtech izjavila je :
Prošle sedmice potpisan je petogodišnji ugovor o proizvodnji i opskrbi trakastih transpotreta između velikog ospkrbljivaca trakastim transporterima i vlasnika HEMTECH-a i BME-a, što znaci sigurnost na EU trzistu za ove dvije firme.
Kako bi osigurali kvalitet i mogli u što kraćem roku odgovoriti zahtjevima kupca HEMTECH će uraditi značajna ulaganja između ostalog u laserski rezač velikog formata i presu za savijanje. Osim investicije u opremu investirat će se i ljudske resurse kompanije tj. u kvalifikaciju radne snage sto će biti vrlo dobar impuls kako za ove kompanije tako i za područije općine Tešanj u cijelini.
Ovo je vrlo dobar korak u osiguravanju našeg poslovanja, vrlo smo ponosni i sretni što je ovaj dugoročni sporazum sada formaliziran i radujemo se proizvodnji trakastih transportera za tržišta EU.radiotesanj.ba