POTRESNE SCENE

PRONAŠLI SMO TRI ŽRTVE, BILI SU NA VRATIMA, DJEVOJKA JE U RUKAMA DRŽALA DIJETE

Hiljade spasilaca i dalje traga za nestalima ispod ruševina u albanskim gradovima Drač i Thumane.


Do sada su pronađena, kako javlja portal shqiptarja.com, tijela 40 žrtava, a strahuje se da ispod ruševina ima još mrtvih.



Nakon potresa magnitude 6,4 stepena, najsnažnijeg koji je zadesio Balkan posljednjih desetljeća, Tirana je proglasila vanredno stanje u dva potresom najpogođenija grada: Draču na Jadranskom moru i Thumaneu sjeverno od Tirane.

Iz Thumane i dalje stižu loše vijesti. Spasioci su ispod ruševina jedne zgrade izvukli tijela zaručnika. Almir Cara i Stela Steneci ostali su zarobljeni u svom stanu.


Stela je prije dvije godine izgubila oca. Živjela je sa majkom i bratom, a u noći kada se dogodilo katastrofalni zemljotres bila je sa svojim zaručnikom Almirom.

Njihova tijela pronađena su u blizini vrata.


Spasioci su iz ruševine, osim njihovih tijela, izvukli i tijelo malog djeteta, javlja portal balkanweb. com. Oni su pokušavali da zaštite dijete, koje prema pisanjima albanskih portala se preziva Vata, ali nisu uspjeli.

Žrtve su bile na vratima, pokušale otvoriti vrata i bile su blokirane. Bila je tu mlada djevojka koja je držala dijete u rukama – rekao je rukovodilac operacije spašavanja.


radiotesanj.ba/hayat.ba