Budžeta nema, ali ni kiša nije spriječila 3.000 Zeničana da podrže Fuada Kasumovića

Skup podrške gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću održan je danas ispred Gradske uprave u Zenici.

Uprkos kiši okupilo se blizu 3.000 građana Zenice, a Kasumović se u svom govoru dotakao i neistomišljenika, na što su prisutni s oduševljenjem klicali.
Mirni skup podrške Fuadu Kasumoviću, prema riječima organizatora Venada Brkića, održan je kako bi Kasumoviću poručili da nije sam u borbi protiv većine u Gradskom vijeću i protiv svih sabotaža koje se stavljaju pred njega.

Prisutnima se osim organizatora Brkića obratio i vijećnik SDP-a Almir Babajić koji je kazao da on nije došao zbog skupa podrške Fuadu Kasumoviću već zbog građana Zenice.




"Prvi put se dešava da Porezna uprava naplati od jednog grada, a desit će se u ponedjeljak možda, 4,7 miliona KM da bi pokrila dugovanja firme koja su nastala u prošlom periodu za vrijeme prošle vlasti i uzmu novac od nas, naše djece, roditelja i komšija", kazao je Babajić te je naveo sve druge opstrukcije koje su pravljene u Gradskom vijeću s ciljem usporavanja razvoja grada i projekata.

Dok je masa uzvikivala "Fudo, Fudo" za mikrofonom se pojavio i Kasumović koji se svima zahvalio što su došli te da mu je srce kao planina Smetovi što ih vidi uprkos kiši.

"Koalicija, kako je zovu u posljednje vrijeme, sekundardnih sirovina, blokira ovaj grad. Pozivam SDA da se vrati u demokratske okvire, ponudite kandidata za gradonačelnika. To moraju biti Galijašević ili Pivić, to su dvojica ljudi koji su predsjednici KO i GO SDA, kunu se da su najveća partija u Bošnjaka, budite hrabri i kandidujte se, Fuad Kasumović se već kandidovao", kazao je Kasumović.




Kasumovićev govor ubrzo se pretvorio u predizborno obraćanje, što su prisutni s oduševljenjem pozdravili. Dodao je kako bi bila sramota da SDA kandiduje bilo koga drugog. Dodao je da od Zenice prave grad slučaj.

Dodao je kako javni servisi iz Zenice plasiraju samo negativne vjesti zbog čega ih je pozvao da se vrate u okvire profesionalnosti ili će biti primoran tražiti od Zeničana da ne plaćaju RTV taksu.




Njegov govor često su prekidali i prisutni građani koji su uzvikivali njegovo ime, a SDA je na kraju prozvao da spuste loptu te da će biti odgovorni ako se bilo šta loše u ovom gradu dogodi.
Prijavi grešku




radiotesanj.ba/klix.ba