SOLAK: UVEST ĆEMO ZABRANU KRETANJA ZA SVE 24 SATA DNEVNO!

Fahrudin Solak, direktor FUCZ i član Federalnog štaba CZ, kazao je da će, zbog neodgovornog ponašanja stanovnika, biti prinuđeni da uvedu zabranu kretanja za sve kategorije.

Mi još uvijek nemamo potrebu za uvođenjem takvog policijskog sata. Naime, koja je svrha uvesti policijski sat odnosno zabranu kretanja od 20 do 6 sati ujutro, a dozvoliti kretanje od 6 do 20?! Šta time dobivamo? U Srbiji imaju ograničeno kretanje stanovništva, a rade im kafići, restorani.. Šta su time dobili? Jedini način da se izbjegne veća katastrofa odnosno širenje virusa je upravo izbjegavanje socijalnog kontakta.

Činjenica je, kaže Solak za Hayat, da je sve više primjera kako se građani, posebno oni koji bi trebali biti u izolaciji, ne pridržavaju upustava.

Upravo zbog neodgovornosti pojedinaca bit će prinuđeni na rigoroznije mjere na području Federacije BiH.

Naša naredna mjera je zabrana kretanja za sve 24 sata dnevno.Dakle, uvođenje potpune zabrane kretanja. Svakako, jedino onima koji budu imali dozvole odnosno koji su neophodni, bit će dozvoljeno kretanje. Moramo se odgovornije ponašati kako nas ne bi zadesila situacija kao ona u Italiji. Svi moramo biti u izolaciji. Jedino tako ćemo izbjeći katastrofu – kazao je Solak za Hayat.ba.

radiotesanj.ba/hayat.ba