Posadi Svoj Hlad

Čovjek godišnje udahne oko 9,5 tona zraka, u čemu kiseonik čini oko 23%, tj. oko 740 kg kiseonika. Za proizvodnju kisika za jednu osobu potrebno je oko 7-8 stabala.

 Posadi Svoj Hlad

Ekološka kriza je stvarnost. Stvarnost  u kojoj je važno poduzeti  velike korake. Stvarnost gdje je neophodno širiti svijest o krizi u kojoj se nalazimo.

Zeleni razvojni centar, je organizacija osnovana sa ciljem da unapredi i podigne svijest ljudi o očuvanju i zaštiti okoliša. Svi znamo da je naša planeta ugrožena!

Stoga,trebamo pomoći našoj planeti i dati svoj doprinos pošumljivanjem urbanih područja, koja su deblima drveća u velikoj meri osiromašena,sve većom  hiperurbanizacijom!

Vaš  najveći doprinos bit će raditi ono što najbolje znamo, a to je: zajedno saditi debla  koja će našoj djeci sutra osigurati kisik i  biti prirodni respirator.

Pozivamo svaku dobronamjernu osobu da sledi naš primjer. A  to ste upravo Vi, dragi prijatelji!

Pozivamo vas da svoje drvo posadite zajedno sa porodicama i prijateljima, u dvorištima ili na otvorenom.

Nema veće sreće nego kad sjedite u hladu drveta sa svojim susjedima nakon mnogo godina, niti većeg ponosa nego kad kažete “posadili smo ovo drveće”! Zamislite da vaše dijete jednako ponosno sjedi sa svojim djetetom u njegovoj hladovini.

Zato vas pozivamo da zajedno s nama posadite svoje porodično stablo, svoje drvo života!

Pozivamo i partnere, male i velike kompanije, državne i lokalne institucije i sve koji mogu pomoći da ova plemenita akcija bude uspješna.