Sutra i prekosutra snijeg, očekujte nastavak hladnog i tmurnog vremena

Sutra se u našoj zemlji očekuje snijeg, posebno u drugom dijelu dana i to u predjelima iznad 700 metara nadmorske visine.


Sutra se u BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano, uz postepeno naoblačenje. Tokom dana družit ćemo se sa kišom, a u višim područjima i sa susnježicom i snijegom. U večernjim satima i tokom noći, snijega će biti i na 700 metara nadmorske visine, uglavnom u centralnim i zapadnim područjima.

Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 stepeni. Poslije podne i krajem dana, postupan pad temperature zraka.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Krajem dana i tokom noći kiša može prelazit i u susnježicu. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna oko 5 stepeni.

Prvog dana vikenda u centralnim i istočnim područjima očekuje se susret sa slabim snijegom i susnježicom, i to uglavnom prije podne. U ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Do kraja dana očekujte postupno razvedravanje.

Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 10 stepeni.

U nedjelju malo do umjereno oblačno i sunčano. U jutarnjim satima očekujte mraz, a po kotlinama i uz riječene tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U većernjim satima, nešto više oblaka na sjeveru zemlje.

Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu do 11 stepeni.

Prvog dana sljedeće sedmice u sjevenim područjima umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima.

Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 12 stepeni.
klix.ba