POTPISAN UGOVOR O PRIJENOSU PRAVA I OBAVEZA IZ UGOVORA O KONCESIJI SA PRIVREDNOG DRUŠTVA „TEŠANJSKI KISELJAK“ d.o.o. TEŠANJ NA PRIVREDNO DRUŠTVO „OAZA“ d.o.o. TEŠANJ

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona Mirsad Hadžić i direktor privrednog društva "Oaza" d.o.o. Tešanj Armin Hrvić potpisali su danas ugovor o prijenosu prava i obaveza iz Ugovora o koncesiji sa privrednog društva "TEŠANJSKI KISELJAK" d.o.o. Tešanj na privredno društvo "Oaza" d.o.o. Tešanj


Prethodno je Vlada ZDK dala saglasnost za prijenos Ugovora o koncesiji za eksploataciju mineralne vode u količini od 0,20 l/s sa izvorišta "Dolac", na parceli označenoj kao k.č. 1838 u K.O. Raduša, općina Tešanj.

Osnovni Ugovor o koncesiji za eksploataciju mineralne vode sa ovog izvorišta potpisan je 15. decembra 2020. godine, sa korisnikom koncesije „Tešanjski kiseljak“, na period od 30 godina, a prije potpisivanja koncesor je uplatio jednokratnu koncesionu naknadu u iznosu od 15.000,00 KM.  

Tekuća koncesiona naknada, koja se plaća kontinuirano, utvrđena je u iznosu od 1,5 % od ukupnog godišnjeg prihoda ostvarenog korištenjem predmetne koncesije.

Sredstva od koncesionih naknada raspoređuju se u omjeru 70% općinama/gradovima, a 30% Kantonu.

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK