Održano ročište Anelu Bećiroviću koji je ubio partnericu, advokat kaže da je presuda već donesena

U Kantonalnom sudu u Sarajevu je održano ročište za određivanje pritvora Anelu Bećiroviću, koji je ubio svoju suprugu Emiru Maslan pred četverogodišnjim djetetom te zatim prijetio samoubistvom.

U Kantonalnom sudu u Sarajevu je održano ročište za određivanje pritvora Anelu Bećiroviću, koji je ubio svoju suprugu Emiru Maslan pred četverogodišnjim djetetom te zatim prijetio samoubistvom.

Tužilaštvo je zatražilo obavezan pritvor za njega, a tužiteljica Aida Turić je kazala da postoji opravdanost za njegovo zatvaranje, odnosno da bi on mogao ponoviti krivično djelo.

"U pitanju je osoba koja je ranije počinila djelo nasilja u porodici i koja je imala zabranu prilaska. Krivično djelo je počinjeno vatrenim oružjem koje je osumnjičeni nakon počinjenja djela odnio sa sobom. Doveo je u opasnost i svoje maloljetno dijete tako što je pred njim prijetio da će se ubiti", kazala je tužiteljica.

klix.ba
Oglas završava za 27s

Imajući u vidu prirodu djela, Tužilaštvo smatra da se nikakvim blažim mjerama osim pritvora ne bi spriječila opasnost od ponavljanja krivičnog djela.

Potom je sutkinja riječ dala braniocu optuženog Bećirovića Omaru Mehmedbašiću. On je kazao da će sam iznijeti kompletnu odbranu jer njegov klijent "nije u dobrom zdravstvenom stanju".

"Moj klijent nije manipulisao dokazima, odmah ih je predao policiji. Rekao je da je beskrajno volio svoju suprugu i dijete, to je njegova izjava, a ne moja kako mi neki mediji imputiraju. Moj klijent je rekao da nikada ne bi ponovio krivično djelo, da je ovo uradio samo jer je pokušao vratiti suprugu. Nije mogao da živi bez porodice. Zato mu je samo jedno žao - što nije ubio i sebe", kazao je Mehmedbašić dodavši da njegov branjenik nije poricao izvršenje krivičnog djela i nije uzeo advokata.

Ovim je završeno ročište, a sutkinja je obavijestila stranke da će odluku o određivanju pritvora donijeti u razumnom roku.

klix.ba
Oglas završava za 29s

Nakon završenog ročišta Mehmedbašić je davao izjave za medije gdje je pokušao opravdati svoje nedavne izjave kako je ubica volio svoju ženu i da je zato ubio. Međutim, danas je to ponovio kazavši kako je njegov klijent rekao da je "to uradio jer je pokušao vratiti suprugu". Bez obzira na to što su u pitanju riječi ubice, njegov advokat te riječi prenosi na sudu s ciljem objašnjavanja i opravdavanja ubistva, koje ne može biti opravdano.

Mehmedbašić je također kazao da je predajom pištolja, presuda već napisana, samo je pitanje koliko će dobiti zatvora.

klix.ba